+358 50 432 9905 info@lindon.fi

360-kuvaus

360-kuvauksella tarkoitetaan valo- tai videokuvaa, joka on otettu panoraamakuvana ja ulottuu ympäri 360-astetta. Valokuvissa tai videoissa katselija itse voi päättää mihin suuntaan katsettaan suuntaa ja näin ollen vaikka pyöriä ympäri 360-astetta.

360-kuvaus mahdollistaa näyttävät virtuaaliesittelyt kohteista. Yksi yleisimmin käytetty virtuaaliesittely on Googlen katunäkymä, jossa käyttäjä voi siirtyä kuva kerrallaan eteenpäin ja tutkia ympäristöä. Googlen katunäkymä toimii vain Googlen kartoissa ja sitä ei voi sellaisenaan laittaa omille sivuille, vain ainoastaan linkin karttanäkymään.

Muita mahdollisuuksia on tehdä oma ns. räätälöity virtuaaliesittely, johon on mahdollista lisätä ”hotspotteja” ja muuta tärkeää informaatiota, näin vierailija liikkuessaan kuvassa saa lisätietoja kohteesta. Tällaista räätälöityä virtuaaliesittelyä voidaan käyttää yrityksen omilla verkkosivuilla.

360-kuvaus toimii erinomaisesti tilojen esittelyssä, koska kuvassa voi liikkua huoneen ympäri ja nähdä mihin mikäkin käytävä ja ovi johtaa. 360-kuvasta saa myös tavallista kuvaa selvästi paremmin käsityksen tilan koosta ja sen ominaisuuksista. Esimerkiksi asunnonvälityksessä tämä toimii mainiosti, kun asiakas voi jo etukäteen tutustua kohteeseen. Parkkihallissa tällaiset kuvat ovat myös avuksi, kun asiakas voi jo etukäteen tutkia, mistä ovesta kannattaa ajaa ulos tai sisään ja kuinka hän löytää oikean hissin, josta pääsee haluamaansa kauppaan. Kaikenlaiset yritykset voivat tehdä opasteita tai esittelyjä, joissa asiakkaille näytetään, kuinka he löytävät paikasta toiseen ja pääsevät esimerkiksi tutustumaan liikkeen tunnelmaan.

360-kuvauksen hinnoittelu perustuu täysin kuvattavan kohteen kokoon ja siihen tarvitaanko Google katunäkymä ja halutaanko tehdä myös oma virtuaaliesittely. Pienen noin 30-40m2 tilan virtuaaliesittely hinta on noin 150€+alv.

Google katunäkymän (Street View) esimerkki

Alla linkkejä kuvaamistani kohteista. Hiirellä raahaamalla voit pyöritellä kuvaa ja hiirenrullalla lähentää tai loitontaa. Vasemmasta alakulmasta voit vaihtaa näkymää.

Kysy rohkeasti tarjousta omasta kohteestasi!